Wie zijn wij

…….. en wat hebben we tot zo ver al gedaan met ons fantastisch team.

Inmiddels hebben we al duizenden bruiden geholpen bij het vinden van hun jurk. Maar we hebben nog veel meer gedaan. Zo zijn we o.a. BEDRIJF van de DAG geweest ( radio 3FM) wat ons een taart en een certificaat heeft opgeleverd.

Wat te denken van Love Letters ( het programma met Linda de Mol) 2 van de 3 bruiden hebben ook nog eens gewonnen. We zijn uiteraard bij alle 3 afleveringen live aanwezig geweest. Wat een enthousiasme op de tribune toen de bruiden tevoorschijn kwamen in hun droomjurk die zij gewonnen hadden.

We hebben 2 keer meegewerkt aan het programma van Net5 : “Als de bruid van huis is“. De eerste uitzending kwam naar aanleiding van onze metamorfose Alice in Wonderland. Net5 heeft de foto’s op Facebook gezien en kwam zo op ons adres uit. We vinden het nu eenmaal leuk om af en toe de winkel in een compleet andere sfeer te stylen. De bruidegom heeft de jurk voor zijn bruid in onze winkel gevonden en we mochten hem aankleden als de Mad Hatter. Concept programma:de bruidegom krijgt 10.000 euro en moet van dit geld de hele bruiloft bekostigen.

Foto van een andere aflevering waar we aan mee hebben gedaan.

Ook konden we een bruid blij maken door mee te doen aan het Vier de Liefde project. 12 bruidsparen die anders het geld niet hadden om te trouwen, zijn verwend door ondernemers uit alle provincies. Deze bruidsparen hebben de dag van hun leven gehad. Allemaal op de dag van de Liefde 12-12-2012.

Serious Request. Wat een geweldig gebeuren. Wat waren het ware happenings voor het goede doel. We zijn 2 x naar Utrecht gegaan en 1x naar Den Haag om de bruid te kleden die ging trouwen in het Glazen huis. Ook hebben we zelf een actie ondernomen om geld in te zamelen voor de editie Groningen. Vrouwen konden op de foto met Grant & Forsyth in bruidsjurk. Dit heeft meer dan 1300,00 euro opgeleverd. Dit geld kwam goed van pas voor de bestrijding van Malaria.

Het tijdschrift Margriet kreeg een oproep binnen van 3 dames die graag eens naar een bruidszaak wilden. Zij hadden het passen van trouwjurken in een bruidsmode winkel gemist toen ze gingen trouwen. We hebben deze 3 dames en hun mannen heerlijk kunnen verwennen. Wat zijn er prachtige foto’s gemaakt deze middag. Hun droom kwam eindelijk uit.

TVNoord heeft in 2004 opnames gemaakt in onze winkel naar aanleiding van een verhaal over trouwen. Janine Abbring ( Zomergasten) liet alles over zich heen komen wat betreft het passen van bruidsjurken. Ook hun cameraman fungeerde als bruidegom. Haar collega werd gebombardeerd tot “moeder” van de bruid en draagt een creatie van onze modeontwerper André Meins.

Het magazine Trouwen heeft veel aandacht geschonken aan een artikel over een aantal dames die hun jurk uitzochten bij ons in de winkel. Wat was het leuk om mee te doen. Diverse malen hebben we ook in het magazine Bruid en Bruidegom gestaan met allerlei leuke artikelen en aankondigingen van shows.

Aan diverse fotoshoots/stylingen hangen de leukste herinneringen. De jurk die de bruid draagt op onderstaande foto hebben we speciaal gemaakt voor de buiten shoot in Boho sfeer.

Een aantal jaren geleden hebben we twee keer een oproep gedaan op Facebook en wat waren de reacties groot. Onze vraag was of we trouwjurken mochten lenen voor een tentoonstelling bij ons in de winkel. We hebben dit geweten. Meer dan 80 jurken kregen we te leen. De oudste ( zwarte trouwjurk) dateerde uit 1900. En wat kwamen er veel verhalen los. Wat een emoties deze tentoonstelling teweeg bracht. Deze tentoonstelling is verplaatst naar het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal en heeft een aantal maanden later nog in de Havezate Mensinge te Roden gestaan. Naar aanleiding van deze tentoonstelling heeft er een uitgebreid artikel in het tijdschrift Brocante gestaan. We geven nog regelmatig lezingen over de geschiedenis van de Bruidsmode.

Wat te denken van alle beurzen waar we in de loop der jaren aan mee hebben gedaan. De Love en Marriagebeurs o.a., maar ook onze inkoopbeurzen! Barcelona, Dusseldorf, Essen zijn de steden die we vaak bezocht hebben en waar we nog regelmatig te vinden zijn. Want voor ons is niets leuker om de jurken in het echt te zien, ze in te mogen kopen en om onze collega’s weer te begroeten. En wat te denken van het geweldige Event in Amsterdam: Say yes to the dress. We hebben 2 keer op deze bruidsbeurs gestaan om ons te promoten. Wat was het een leuk weekend, samen met Randy Fenoli.

Jarenlang zijn we onderdeel geweest van de Selectief Groep. Een club enthousiaste ondernemers zijn verbonden geweest door hun lidmaatschap bij de NVGB ( Nederlandse Vereniging Gerenommeerde Bruidsmodezaken.)

Inmiddels zijn we 28 jaar verder en we vinden het nog steeds geweldig om te doen. Jullie helpen bij het uitzoeken van je droomjurk. 3 jaar geleden hebben we groots met onze klanten ons 25 jarig jubileum gevierd. We blijven altijd open staan voor nieuwe uitdagingen.

Onze winkel is tevens een aantal keren het decor geweest voor kunstenaars. Kunstenaars die hun werk aan de muren hebben gehangen voor een weekend “Open Huis”

Zoals eerder geschreven zijn we vaak druk in de weer naast onze andere werkzaamheden. De winkel hebben we ook al eens omgetoverd in de jaren 60 stijl.

Dan zijn we uiteraard meer dan trots op de nominaties en het winnen van diverse awards voor beste bruidsmodezaak uit Groningen.

Het enige verkoop event voor ons heeft in maart 2020 plaatsgevonden in Amsterdam. Wat waren we blij dat we Randy Fenoli weer in levende lijve mochten ontmoeten. Ook hebben we een aantal van zijn jurken ingekocht.

Dit was wel een zeer bijzondere fotoshoot: de nieuwe collectie wordt geshowd in een afbraakflat: de Renne in Stadskanaal. Deze flat is decennia lang één van de 2 beeldbepalende flats geweest.

Wat een verrassing! Tijdens onze huisshow afgelopen september werden we verrast door een camerateam van RTVNoord. Het programma : Expeditie Grunn.